Βιογραφικό

Ο κυτταρολόγος Λάμπρος Καμπάς γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ η καταγωγή του είναι από την ορεινή περιοχή Αργιθέας του νομού Καρδίτσας. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό λύκειο Ξάνθης και εισήχθη στο Ιατρικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) με τον θεσμό των πανελληνίων εξετάσεων το 1993.

 

Το 1999 μετά από εξαετή φοίτηση έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια της εξειδίκευσης του στην Κυτταρολογία, ασκήθηκε για 2 έτη στην Παθολογική Ανατομική, στο εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

 

Ακολούθως συνέχισε για 3 έτη την ειδίκευσή του στην Κυτταρολογία, στο Κυτταρολογικό εργαστήριο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».

 

Το 2008 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Κυτταρολογίας. Το χρονικό διάστημα 2008-2009 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Κυτταρολογικού εργαστηρίου του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» ασχολούμενος κυρίως με τις μοριακές εξετάσεις ανίχνευσης του DNA του ιού HPV.

 

Το 2014 αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με πολυάριθμες προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, εκ των οποίων δύο έλαβαν πρώτο βραβείο, καθώς επίσης και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

 

Από το 2008 και μέχρι σήμερα ο Λάμπρος Καμπάς υπηρετεί στο Κυτταρολογικό εργαστήριο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συνεργάζεται με ιατρικά κέντρα και ιδιώτες ιατρούς τόσο από Θεσσαλονίκη όσο και από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

 

Ο Λάμπρος Καμπάς είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Εύη Γιαλαμά και είναι πατέρας 3 παιδιών.